fredag 19 februari 2010

AVBLÅS STÄMMAN!


Härmed får vi meddela att bostadsrättsföreningen Piskan Söder lever. I går trillade en gul lapp med information ner i brevlådan. Det var det första livstecknet sedan i december.

Fick vi då svar på våra frågor? NEJ, inte på en enda. Däremot fick vi veta att man ska hålla en extrastämma den 24 februari. Då ska man – inte helt oväntat – ägna sig åt föreningstvätt. Man vill legalisera den styrelse som 2006 valde sig själv. Att föreningen har ambitionen att bli legal är strålande. Precis vad vi efterlyst.

Men – och nu måste vi vara brutala – stämman är ogiltig! De beslut som ändå fattas där kommer i efterhand att förklaras ogiltiga av tingsrätten. Alla ni som tänker närvara vid mötet vid Münchenbryggeriet går dit i onödan.

Förklaringen är enkel: BRF Piskan kan inte styrka valet av styrelse. Alltså är styrelsen inte legal och inte heller behörig att utlysa en stämma.

Att BRF Piskan Söder påstår att det hölls en stämma 2006 och då genomfördes ett styrelseval är en lögn. Och även om stämman hade ägt rum är det ointressant, eftersom den inte är protokollförd. En stämma som inte protokollförts är i lagens mening ingen stämma. Det vet alla som läst och respekterar stadgar och gällande lagar.

För övrigt är det ömkligt att skylla borttappade papper på en styrelseledamot som flyttat (några hundra meter bort). Juridiskt sett har ALLA i en styrelse och inte minst revisorn ansvar. Eller hur?

Nej, BRF Piskan har ingen kunskap om eller respekt för sina medlemmar, för föreningsrätten eller gällande lagstiftning.

Och när vi ändå är inne på styrelseval. Styrelsen har periodvis bestått av ytterligare ett par personer, Eva Ringman och Kjell Askeland. Berätta gärna när, var och hur de valdes! Och framför allt – STYRK DET!

Kom på vårt spännande möte på söndag och diskutera den nu uppkomna situationen. Möt också Johan Johansson & Olof Fryklöf, båda kända motståndare mot ombildningarna (se kallelse nedan). De har massor av erfarenhet och kunskap. Läs till exempel deras senaste blogg om situationen på finansmarknaden http://raddalinjalen.blogspot.com/
Lena Israelsson
för Arbetsgruppen Rädda Hela Piskan


35 kommentarer:

  1. Ojojoj, ett sådant informationsbrev som skickats ut till medlemmar i Brf Piskan Söder! Även om ”styrelsen” tidigare har begått ett allvarligt formellt misstag är det väl magstarkt att be medlemmar i föreningen om att begå ett motsvarande fel för att på så vis korrigera det första! Ett fel blir inte mer rätt för att det begås två gånger.

    Genomförs extrastämman trots detta kommer det antagligen att ta sin tid att på mötet upprätta en korrekt röstlängd för frågan. Den kan ju enbart innehålla hyresgäster som bodde i kvarteret den 18 maj 2006 och som dessutom var medlemmar i bostadsrättförening vid tidpunkten.
    Hur medlemmarna skall rösta i frågan har ju redan slagits fast i punkten 8 på dagordningen ”Medlemmarna bekräftar 2006 års föreningstämmas val av styrelse”!
    För övrigt saknar dagordningen punkten övriga frågor där medlemmar kan väcka egna frågor om de till äventyrs skulle vilja göra det. Men det kanske inte är någon slump?

    Mari-Ann

    SvaraRadera
  2. Har styrelsen anammat den så kallade plus-och-plus-blir-minus-teorin?

    SvaraRadera
  3. Hmmmm
    Det verkar vara mer regel än undantag att
    köpsugna bostadsrättsföreningar sysslar med ruffel och båg.
    Jag hade hoppats att Brf piskan var ett undantag men att ge den styrelsen förfogande över 240 miljoner kroner måste stoppas.
    Tack för ett bra jobb Rädda hela Piskan.

    SvaraRadera
  4. Fy fabian säger jag bara, som jag uppfattar det så har man år 2006 fått ihop mer än 67 % som då skulle vara intresserade av att få reda på mer om vad PRISET skulle bli om man skulle köpa sin hyresrätt. Och DET blev en medlemslista. Ojoj, vad jag känner igen detta...

    Och är det så att man inte är så smart att man tar kopior på eventuella protokoll och sparar dom, ja då får man skylla sig själv. Om det ska vara riktigt så ska det vara insänt till Bolagsverket för registering. Först då är kan man se att det är ett korrekt förfarande. Har man inte gjort det så... Jaha.

    SvaraRadera
  5. Visst är det så Martha!
    Precis så här var det formulerat på de inlämnade intresseanmälningarna här i Piskan!
    " Detta är ingen förbindelse att köpa lägenheten ".
    Erbjudandet om köp har givits till föreningen Brf Piskan Söder. Det är den som skall ha ordning på sina papper för att få förhandla med Svenska Bostäder om ett övertagande av fastigheterna.
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  6. Var tog ni vägen, alla som på den här på bloggen snackade om miljonen man skulle tjäna och om hur utskrattade vi som inte vill köpa skulle bli framöver? Har ni kanske inte kunnat smälta informationen som bloggen gett? Ni har ju också blivit förda bakom ljuset av er så kallade styrelse. Läget ser onekligen mörkt ut nu. Om jag har förstått det rätt gäller köperbjudandet fram till juni. Frågan är om ni hinner få fram en legal styrelse tills dess.
    Wollmar

    SvaraRadera
  7. Var tog Galären vägen?

    SvaraRadera
  8. Nu får ni väl lägga av, det handlar om ett formaliafel som kommer att fixas på stämman som är utlyst i demokratisk ordning.

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Jag vill bara meddela att jag suttit insnöad i SJ:s försorg i ett tåg på väg melan Göteborg och Ståkkålm. Jag hoppas och antar att min käre vän Olof Fryklöf klargjorde vår ståndpunkt för alla hyresgäster i Piskan, fast att jag satt där jag satt någonstans på Skaraslätten.

    Tyvärr hann jag alltså inte till Ståkkålm i tid på gruind av SJ och Kung Bore.

    I vilket fall är det bara att hojta till om ni vill ha dit mig vid senare tillfälle. Särskilt sugen är jag naturligtvis på en öppen, saklig och rättfram debatt med styrelsen i Brf Piskan och ombildningkonsulterna i Galären. Det vore, ärligt talat, väldigt intressant att höra deras skäl till att det är en sådan fantantisk idé att ombilda just kvarteret Piskan.

    SvaraRadera
  10. Det var synd att du inte kunde komma, men då har vi ju nåt roligt att se fram emot. Olof var i alla fall superbra, berättade levande och faktiskt underhållande om Linjalenstoryn. Mycket uppskattat! Så om du ser det här Olof - än en gång stort tack. Tyvärr kom praktiskt taget inga jasägare. Det verkar som om de gett upp. Eller så har de inte hämtat sig från chocken att styrelsen inte är vald och att stämman de ska hålla på onsdag är kommer att ogiltigförklaras.
    lenai

    SvaraRadera
  11. Av statistiken över besöken på denna blogg kan man dra slutsatsen att många som önskar köpa är inne och kollar. Jag riktar mig nu direkt till dig som är en av dem.
    Det lite märkligt att du inte på något seriöst kommenterar det faktum att du faktiskt har blivit förd bakom ljuset av den så kallade styrelsen. De personer du litat på i den kanske ekonomiskt största affär du varit beredd att gå in i.

    För det är ju faktiskt så att du blir tvungen att på något sätt ta över ansvaret för hela denna affär. Antingen genom att själv gå in i den styrelse som ska förvalta ett kapital på närmare en kvarts miljard kronor, eller fortsätta att ge andra förtroende att agera för dig. Konsekvenserna hamnar i alla händelser i ditt knä. Detta är nämligen innebörden när du fortsätter stödja övertagandet.

    Är du verkligen beredd att ta över ansvar för den fortsatta affären, när de som skulle lagt en säker grund misslyckats så kapitalt?
    Jag och fler med mig skulle gärna läsa en vettig kommentar av dig om detta faktum!

    SvaraRadera
  12. Aktuellt pris understiger normalt marknadspriset med råge och historiskt sett har ombildning alltid varit positivt för de som deltagit. Vad jag förstår finns det inget som tyder på annat idag.
    Att man sen av ideologiska skäl är emot ombildning är en helt annan sak.
    Ombildare i annat område

    SvaraRadera
  13. Till ombildare i annat område: du skriver att historiskt sett har ombildning alltid varit positivt för de som deltagit. Då undrar jag lite,menar du för dom som köpt? eller för alla som bor i ett ombildat hus? Visst finns det ombildn som funkar bra, men min erf senaste året är att det är en alldeles för jobbig process på vägen dit för alla inblandade men kanske spec nejsägare. Och vad jag läst så är det inte alltid det blir bra efteråt heller, fältöversten och ringen är 2 ex,ett område i kärrtorp mfl.
    Prissättningen håller jag med dig om, det går ofta inte att argumentera om -det är ofta billigt i förh till marknaden.
    Min åsikt är att ska ombildningar fortsätta måste regelverket göras om, det funkar inte idag. Dessutom är det ju väldigt vanligt att de mest drivande för att få igenom en ombildning oftast flyttar inom kort.
    Ideologiska skäl hör inte alltid ihop m politik eller? Men jag anser att hyresrätten måste bevaras. det finns för få redan idag.
    Om det måste vara blandade boendeformer i samma hus gör det då i nybyggen. rasera inte det som finns. Kanske jasägarna är förvånade att så många faktiskt trivs som hg med sin värd.

    SvaraRadera
  14. I går satte jag upp nya lappar på anslagstavlan med rubriken "Stämman är ogiltig". Nästan alla var nedrivna (inga andra lappar dock). Jag vill bara passa på att säga att det är meningslöst att riva ner dem. Vi sätter upp nya, eftersom budskapet är så viktigt.
    lenai

    SvaraRadera
  15. Till 'ombildare i annat område':
    Tack för en sansad och saklig kommentar på den här bloggen! Du tycker inte som jag, men säger det på en bra nivå, fler som du skulle höras istället för de lågvattensmärken som hörts innan.

    Om ideologi. Jag har kanske sagt det förut, men säger det igen trots att det kan verka lite tjatigt. Jag har barn, de flesta har barn eller känner åtminstone barn. Att ställa sig i bostadskön när de fyller arton är en bra idé. Framåt tjugoårsåldern behöver de flytta till ett eget boende. Kanske tillsammans med kompisar, ibland studentrum. Sällan egen lägenhet. Men boråt trettioårsåldern pockar det på, om inte förr. Naturligtvis kan inte alla som växer upp på Södermalm få en liten lägenhet här. Men fram till utförsäljningen av allmännyttan var möjligheterna betydligt större. Nu är de närmast obefintliga.
    Ja, det är ideologiska skäl att värna om dem.

    Allmännyttan har tillkommit genom att generationerna som arbetade på 1930-60-talet byggde upp det kapital som nu dagens politiker förskingrar genom att låta de som råkar bo i attraktiva lägenheter vinna en miljon eller två för att de fått ett hyreskontrakt.
    Javisst är det ideologiska skäl som gör att detta sticker i ögonen. Inte bara hos den politiska oppositionen just nu, utan även bland de borgerliga väljarna. Jag känner några. Det är faktiskt också ditt kapital som realiseras!

    Jag kan förstå de av mina grannar som passar på, det är mänskligt, när tillfället erbjuder sig. Som inte har lust att bli resthyresgäster. Som utan att själva driva frågan vill tjäna en slant.
    Men jag kan inte förstå hur de funkar som driver på och hyllar denna utveckling, som har egna barn eller åtminstone känner andras barn som nu får att mer minskade möjligheter till eget boende. Som haft föräldrar och farföräldrar som jobbat ihop denna gemensamma egendom.

    Gillar ni verkligen era ganska låga perspektiv? Tycker ni att denna ombildningsprocess är anständigt? Hur försvarar ni er då de bägge grundläggade frågorna om tidigare och senare generationer poppar upp?
    Eller är det så att ni trivs ni med att girigheten i dagens generation ska vara avgörande?

    SvaraRadera
  16. Det är faktiskt ganska humoristiskt, detta propaganda nonsens ni bedriver här. Eran anledning är inte bättre än de som vill ha en ombildning. Det finns fler personer som gagnas av detta än vad det finns motståndare. Och i ett demokratiskt samhälle så har alltid majoriteten rätt. Därför är det vidrigt när ni trampar på demokratin för era egna giriga syftens skull. Jag hoppas ingen människa luras av detta patetiska försök.

    Om du som skriver denna blogg, inte hade mer än tomma ord att komma med så skulle denna blogg helt enkelt inte finnas till.

    SvaraRadera
  17. vad fan håller ni på med. låt folk bestämma själva om de vill köpa. Ni är så barnsliga. vi är inte små barn längre. leve sverige ett fritt land.

    SvaraRadera
  18. KG.
    Jag kan förstå dina synpunkter och de ideologiska skäl som du nämner. Men jag anser att du är en smula naiv. Tiderna förändras och det är idag få förunnat att få ett hyreskontrakt på en bostad i centrala Stockholm. (Jag hörde om någon som köat i 20 år!) Ett alternativ är att betala svarta pengar, för svartmarknaden frodas som aldrig förr! För de flesta är det alltså bostadsrätt eller svartköp som gäller! Så ser det ut oavsett de ombildningar som genomförs.
    Världen är orättvis, det kan du aldrig ändra på. Om du månar om dina barn, köp och bygg upp ett kapital och stötta dem när de behöver. Om du månar om andras barn, köp och bygg upp ett kapital och skänk bort när du inte själv behöver.
    Under tiden kan du när tillfälle ges rösta efter övertygelse. Men hindra inte de som ser praktiskt på frågan och vill ombilda, nu när möjligheten ges!

    SvaraRadera
  19. Ja du KG. Förmögenhetsöverföringen är beslutad och den har vi alla varit med och röstat fram i de allmänna valen. Nu är frågan om vi som får chansen ska avstå eller ta del av kakan. Problemen med bostadsbristen i Stockholm påverkas inte av våra beslut.

    SvaraRadera
  20. Jaha. Då börjar man känna igen sig. "Larvigt", "naivt","nonsens" och andra nedlåtande och nedvärderande omdömen präglar åter många jasägares inlägg. En eloge till er på den sidan som håller en saklig ton.


    Ett problem med politikerna i stadshuset är att de säger en sak och gör en annan. (Ej helt unikt för borgerliga politiker.)
    1. Marknadsekonomien lovordas och hyllas i många sammanhang. Här rear man ut allmännyttan kring 40% under marknadsvärdet.
    2. Individens fria val ska stå i centrum. Här ignoreras de som valt att bo i hyresrätt när ombildning är aktuell. De som vill bo i bostadsrätt har stora möjligheter på öppna marknaden. Större än de som vill bo i hyresrätt. Det verkar inte spela någon roll.
    3. Lagar och förordningar ska följas. Det verkar inte vara så när man ser till det utbredda fusket och de oegentligheter som tillåts passera vid många ombildningar.

    SvaraRadera
  21. Du som beskrivit kakan (köpet) som stor och smarrig och du som snackat "förmögenhetsöverföring", läs genast statliga Bostadskreditnämndens rykande färska rapport EN BOSTADSBUBBLA KOSTAR. http://www.bkn.se/Publikationer/Nyheter/En-bostadsbubbla-kostar/
    Ja, alla som överväger att köpa bostadsrätt för lånade pengar bör läsa rapporten.

    Här slår Bostadskreditnämnden, som är regeringens expertorgan, fast att det verkligen handlar om en "bubbla", en bubbla som kommer att spricka. Bostadspriserna har drivits upp med alltför generös kreditgivning och med konstlat låga bostadsräntorna.

    Man konstaterar att konsumenterna i dagsläget "bär en stor ränterisk" genom att finansiera stora lån med rörlig ränta. Ja, man skriver till och med att "hushållen agerar spekulativt genom att inte amortera".

    Enligt rapporten är bostadsmarknaden övervärderad med 20 procent. Lika mycket kommer priserna att falla.

    Där rök alltså miljonen som du och andra köpsugna har skrivit om här på bloggen.

    Exakt när bubblan kommer att spricka får vi inte svar på. "Det är svårt att säga exakt, men sannolikheten att det sker de närmaste åren är mycket stor", skriver man i rapporten.
    lena israelsson

    SvaraRadera
  22. Ja, och ändå är det många som varje dag köper bostäder till fullt marknadspris! Jäkla dårar! Men vid ombildningarna har man en stor rabatt, glöm inte det. Vissa pratar om halva priset, andra om 40 procent. Trots en "jättebubbla" har vi goda marginaler!

    SvaraRadera
  23. Hej igen Anonym,
    Jag begriper mig inte på dig. Du är medlem i en styrelse som är olaglig. Du är kallad till en stämma som enligt ALLA rättsliga instanser är ogiltig. Räntorna är konstlat/tillfälligt nedtrycktra till ingenting och kommer att börja skena, start redan i sommar eller i höst. Fastighetspriserna är uppumpade med åtminstone 20 procent och bubblan kommer att spricka, enligt regeringens egna experter. Men det är lugnt, kolugnt, tycker du.

    Jag vägrar att tro att du är naiv eller saknar logiskt tänk. Tror i stället att du ha hyfsat med pengar, kan slänga in en rejäl kontantinsats, och därför inte tar så stor risk. Jag är också övertygad om att du tänker flytta ganska snart(annars gör du ju ingen vinst).

    Men alla andra då?? De som måste låna nästan vartenda öre, trots låg lön/pension, och därmed tar en farligt stor risk. Som dessutom vill bo i Piskan till dödagar därför att de (liksom jag) älskar kvarteret och grannarna och känner sig trygga här? Försök att sätta dig in i deras situation! Att vi lägger ner jobb på den här bloggen beror på att vi tycker att det är viktigt att ALLA får korrekt information, även den gruppen.
    lenai
    PS. Bostadskreditnämnden beskriver faktiskt dem som köper nu som dårar, fast de har ett mer städat språkbruk.

    SvaraRadera
  24. Trots väldigt samstämmiga uppgifter om att de som går in i låneträsket nu kommer att bli de största förlorarna finns det fortfarande de som glatt propagerar för att hela kvarter skall ge sig in i ett pyramidspel.

    Fast det är övertydligt att många omvandlingar är helt regelvidrigt genomförda med tvivelaktiga föreningar, skurkaktiga konsulter, fuskande med röstlängder och myglande med föreningsstadgar finns det, förvånande nog, fortfarande folk som har mage att rättfärdiga dessa uppenbara bedrägerier.

    Här i Ringen har det varit kaotiskt i flera år nu, allt på grund av de skurkar som startade upp denna mygelförening. Styrelsen plundrade föreningens ekonomi och försvann som en avlöning. Själv röstade jag nej. Det är jag glad för. Ännu gladare är jag att jag inte köpte min lägenhet.

    SvaraRadera
  25. Med 2/3 som köper och 5.5% ränta kommer en tvåa ganska snart kosta ungefär dubbelt så mycket som idag. Samtidigt kommer värdet att vara minst 20% lägre än vid köpet. Eller 30%. Eller mer. Det vet vi inte idag, eftersom vi inte har kristallkulor.
    Det kanske inte spelar så stor roll om man tänker bo kvar i kvarteret.

    Där kommer man under överskådligt tid att sitta i samma lägenhet med sin dubbla bostadskostnad. Utan möjlighet att byta sitt bombsäkra hyreskontrakt med annan lägenhet. Vll man/behöver man/måste man flytta är man tvungen att sälja till det marknadspris som då råder.

    Och det vet man lika lite om 2010 som man 2008 visste om att hela bostadsmarknaden och världsekonomin gick in i den värsta krisen sedan 1929.
    En kris som insiktsfulla bedömare /nu pratar jag inte om regeringar../ anser långtifrån är över.

    Ja, han man pengar över att riskera i ett bostadsköp är detta inte märkligare än att satsa dem på Ericson eller annat skojigt på aktiemarknaden.
    Har man bara lånade pengar och sin lön/så länge man inte blivit av med jobbet, ingen sitter säkert idag../ är det lite risky att slänga in sitt hyreskontrakt på Södermalm vid det här spelbordet..

    SvaraRadera
  26. Tittade in på Dagens Eko nyss, 12.50:

    Det är snart dags för Riksbanken att höja styrräntan. Det framgår som en tydlig uppfattning hos minst en av ledamöterna i Riksbankens direktion när det senaste mötesprotokollet blev offentligt i dag.
    Ekots Christer Hillbom rapporterar
    Räntan kan höjas tidigare än väntat (11 feb)
    Riksbankens protokoll (pdf)
    Det framför allt vice riksbankschef Lars Nyberg som oroas av tecken på att inflationen kan vara på väg uppåt och att hushållen fortsätter att låna alltmer pengar på sina bostäder.
    Enligt Nyberg utnyttjar vissa hushåll det låga ränteläget och tänjer på sina marginaler mer än vad som är rimligt.
    Därmed riskerar de en smäll när räntorna förr eller senare stiger och därför är det dags att inom kort stämma i bäcken med en räntehöjning.
    Utöver höjd styrränta av Riksbanken kan banker och bolåneinstitut också tänkas vältra över högre kostnader på sina lånekunder när reglerna för högre kapitaltäckning slår igenom.
    Vilket än mer ökar risken för att så många låntagare hamnar i en kniptång att det i sig kan bromsa återhämtningen i ekonomin.

    SvaraRadera
  27. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  28. En liten undran.
    Varför har ingen polisanmält BRF Piskans styrelse? Jag har själv varit i kontakt med mydigheterna och de bekräftar att stämman som
    ska hållas är olaglig då styrelsen inte kan styrka att den är vald.
    Att försöka skyla över ett tidigare formaliafel med ett nytt och grövre är näst intill brottsligt.
    Wollmar

    SvaraRadera
  29. Jadu Wollmar, Förklaringen till att vi inte polisanmält styrelsen för "osant intygande" är enkel: Man vill helst inte polisanmäla sina grannar. Naturligtvis har vi i arbetsgruppen diskuterat detta fram och tillbaka, men det har slutat med att vi skjutit på beslutet.

    Läs för resten mer om Bostadskreditnämndens rapport på bloggen http://www.zinkenshem.se/
    Länk intill.
    lenai

    SvaraRadera
  30. ja vad ska man säga - soppan börjar bli lite väl kryddad. Har inte bestämt om jag ska gå på stämman. kollar nog tevetablån först och termometern.
    maria skol

    SvaraRadera
  31. Hej
    Kanske Styrelsen behöver en personlig assistent
    eller en god man?
    Övriga medlemmar som vill köpa kanske ska ta lite eget ansavar och välja en styrelse som kan föra detta i hamn.
    MS46

    SvaraRadera
  32. Att tvärsäkert slå fast att ett köp är en fördelaktig affär är märkligt. Att hanvisa till historiskt nöjda ombildare duger inte heller. Läs gärna om bostadsrättsägarnas kamp i Östberga för att få information om varför styrelsen där inte redovisar försålda objekt och dubblering av föreningens lån. De är mycket missnöjda. http://1.bp.blogspot.com/_XK3FHaG6K6s/S1jcXDJ2ByI/AAAAAAAAAE4/bOPRLJJzrNU/s1600-h/Sv%C3%A4rdsidan.jpeg

    Med tanke på den obeskrivligt bristfälliga information som "styrelsen" i Piskan ger är det ingen som vet var kostnaderna för individen eller fastighetsövertagandet landar här.
    Hyresgäster har av BRF Piskan Söder fått en personlig boendekalkyl på ett (1)! A4 papper. Där landas en månadskostnad som påminner om hyran idag. I den kalkylen har "styrelsen" kalkylerat med att 100% köper och att räntan är evigt 3%! Å andra sidan gäller den personliga boendekalkylen bara för år 2010.
    Avsändaren är en styrelse som inte är laglig. Extrastämman som hålls ikväll är olaglig.
    Jag har mycket svårt att se vad det är i dagens situation som är tilltalande.
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  33. Mari-Ann... Kan inte låta bli att skratta åt eländet. Vi fick TVÅ - och vi är mindre i antal än ni..

    SvaraRadera
  34. Till anonym som undrar varför de inte polisanmäler. Nu bor jag inte hos er, men anser att det vore mkt dumt pga detta och tror ärligt inte det skulle ge nåt annat än ännu sämre grannsämja och faktiskt minskad trovärdighet hos rädda piskan.
    Däremot tycker jag det är bra att man försöker kräva brf på mer information och svar på frågor och mer möten fr deras håll.
    Fortsätt istället med saklig information om vad som är bra med hyresrätter och visa på riskerna m att köpa. Ni har en bra blogg!
    Till er som tycker att ombildningar alltid är bra affär, senaste åren visar snarare på tvärtom. Undantag finns förstås. Egentligen skulle jag kunna skriva en hel debattsida om vad jag anser om ombildningar och dess konsekvenser.

    SvaraRadera
  35. Nu skärper bankerna kreditgivningen. Räkna med att de också till skillnad från förut också kräver en kontantinsats. Kolla om din ekonomi verkligen räcker i bankens ögon. Du vill väl inte bli resthyresgäst.
    Under den styrelsen.

    SvaraRadera