torsdag 25 februari 2010

REPARERA BILEN!

Här har ni grabbarna som har förstått att motorstopp måste åtgärdas. Det har inte styrelsen för BRF Piskan Söder gjort. Nej, färden går vidare med havererad bil. Naturligtvis kommer man inte långt på den resan.

I går kväll hölls en extrastämman vars syfte var att legalisera styrelsen. Det lyckades man inte heller med, eftersom stämman var ogiltig.

Detta är läget:
1. Styrelsen är fortfarande olaglig. Det finns inget protokoll som styrker det påstådda valet 18 maj 2006. Inte heller närvarolista, kallelse, dagordning eller andra handlingar som styrker att valet ägt rum.

2. Stämman i går var ogiltig. Det är inget vi bara tycker eller påstår, utan ett juridiskt faktum. En icke vald styrelse kan inte utlysa en stämma, lika lite som du och jag kan göra det.
Endast ett 40-tal medlemmar hade brytt sig om att komma. Inte ens hälften av föreningens medlemmar.

3. De närvarande röstade JA till allt. Man bekräftade till och med 2006 års stämmas val av styrelse, fast stämman inte ägt rum. Det blev JA även till punkt 10, som ingen förstod innebörden av. Kallelsen har du här (eller under länken intill). Först vid mötets slut insåg vi att beslut fattats om att bilda ny förening. Nu spelar innebörden av besluten ingen roll eftersom de ändå är ogiltiga!

4. – Svenska Bostäder är med på upplägget, försäkrade ordförande. Det är inte sant. SvBo godtar att erbjudandet flyttas över till ny förening, men bara om det sker på ett korrekt sätt. Det är osannolikt att man accepterar att bara 40 procent fattar beslut om ny förening. Men framför allt kräver man att stämman är giltig. Det kommer man att kontrollera noggrant, har vi i dag fått försäkringar om. Alltså SvBo hade INTE godkänt upplägget.

5. BRF Piskan Söder har redan varit föremål för en diskussion i SvBos styrelse (11/2). Efter det som hände vid gårdagens stämma är det troligt att frågan tas upp även vid nästa bolagsstyrelsemöte. En majoritet av ledamöterna är starkt kritiska mot BRF-styrelsens agerande.

6. Vi skickar nu in stämningsansökan till tingsrätten. Kopia går till Svenska Bostäder, som INTE kommer att låta BRF Piskan Söder flytta över köperbjudandet till ny förening så länge föreningen är föremål för klagan i tingsrätten.

Slutligen – stämningen vid stämman var hätsk mot den enda person som uttryckte en avvikande åsikt. STOR BESVIKELSE!
Vid nästa stämma, som förhoppningsvis är giltig, hoppas vi att mötesordförande använder en mindre arrogant och respektlös ton mot dem som inte håller med på alla punkter. Sedan hoppas vi att man lagar bilen.

Lena Israelsson

16 kommentarer:

  1. Ja stämmningen i onsdags var faktiskt lite olustig, ledningen av hela det hära projektet känns inte seriös. Skulle nog inte köpa en begagnad bil av någon av dom. ett kontrakt på söder är ändå ett kontrakt på söder. Vad får jag istället -en investering som kanske visar sig vara ett stolpskott, ock så är kontraktet väck! Hur bra känns det i slutänden<??

    SvaraRadera
  2. Jag vill ha GARANTIER för att detta är en bra affär. Kan inte Ledningen höra efter med Staten om möjligheterna att de kan garrantera om marknaden dippar o nu ser det inte så bra ut alla snackar om Bubbla o höjda räntor. Den tar ju in skatt o Reinfält pratar hela tiden om det överskott som finns till pensionärer o andra grupper.
    Något för vår Ledning att ta tag i!

    SvaraRadera
  3. Ja, nu verkar det som om brf försöker ta till så många fulknep som möjligt här.

    Har aldrig hört talas om att man kan godkänna en styrelse som uppenbarligen inte är vald. Eftersom det då inte finns protokoll på det. Den föreningsvane vet att protokoll är ett måste för att något ska kunna gälla. Man måste ju ha något att hänvisa till och det ska ju vara som ett kvitto på att det är rätt och riktigt gjort. Är man så klantig att man missar det, så kan man inte kalla det för ett "formalia-fel".

    SvaraRadera
  4. Tack till dig som var på stämman och bekräftade hur det var, Jag blev helt sänkt , att bli behandlad med iskyla av grannar och vänner. Tänkte också den fasanfulla tanken hur det skulle vara att vara resthyresgäst under t ex mötesordföranden. Samtidigt är jag personligen förvissad om att det inte blir ombildning. Det krävs fortfarande två tredjedelar i varje hus. Och den majoriteten finns inte. Det vet jag med säkerhet. Det vet styrelsen också, men det mörkar man, precis som man mörkar all annan info. Å andra sidan infon finns ju här på bloggen och bland alla som medverkar.
    lena israelsson

    SvaraRadera
  5. Vilka är det som är medlemmar i en icke existerande bostadsrättsförening som fram till igår inte hade haft ett enda möte. Hur har detta gått till?

    SvaraRadera
  6. Svaret är intresseanmälningar där det tydligt framgår att den inte är bindande för köp. Och så presentationen vid hembesöken förstås när intresseanmälan skulle klappas in för det köpeerbjudande av allmännyttan som politiker beslutat om.
    ”Vi är en demokratisk organisation som fattar genomskinliga beslut. Du behöver inte ta ställning till köp nu. Vi tror inte att det kommer att bli dyrare. Kanske blir det billigare att bo om vi köper. Beslutet om köp det kan du tänka på sen. När priset kommit!” Så har grannar berättat om hur det gick till vid deras köksbord.

    Nu har priset kommit och det har visat sig att de som drog igång processen inte har vare sig kunskap om eller förmåga att följa den lagstiftning som finns för ekonomiska föreningar.
    Dessutom fortsätter tyvärr styrelsen på den inslagna lagvidriga vägen. Den viljan delas dessbättre inte alls av en majoritet av föreningens medlemmar.

    Mari-Ann

    SvaraRadera
  7. Nu går Piskandramat in i en ny och betydligt allvarligare fas. Hittills har 'styrelsen' övertygat sig själva om att ett möte den 18 maj 2006 kan kallas stämma. Men detta spel närmar sig nu ett slut som kan bli ganska så brutalt för 'styrelsen'.
    Man förstår uppenbarligen inte allvaret i det hela. Det enda som finns att hoppas på är att stämningsansökan får dem på bättre tankar.
    Om 'styrelsen' fortsätter att i en domstolsförhandling under ed hävda att det verkligen ägt rum en stämma efter alla konstens regler 2006 kan personerna råka verkligen illa ut. I slutänden riskerar de nämligen att fällas för mened, vilket faktiskt kan medföra fängelse, Detta är betydligt allvarligare än det osanna intygande som just nu är en given utgång på dramat kring olagligheterna.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  9. Att gå till domstol är ju ett bra sätt att förbättra stämningen på gården...

    SvaraRadera
  10. Jaha, nu var vi där. Vi har många gånger blivit varnade för att förtal och olustiga personangrepp kommer som ett brev på posten från de mest köpsugna när läget för dem börjar bli kärvt. Nu har det hänt, och det med råge. I det här fallet blandade personen in en av motståndarnas barn (ett myndigt barn). Inlägget, som naturligtvis var anonymt, är nu deletat.
    lena i

    SvaraRadera
  11. Apropå Anonyms inlägg 13.32:
    Vill du förbättra stämningen, då ska du verka för att föreningen arbetar demokratiskt. Du tror väl inte att det gynnar gemenskapen att en olaglig styrelse skriver under köpehandlingar för en stor del av det här kvarteret. Förr eller senare skulle även den bubblan spricka. Så var glad att vi påpekar detta i god tid. Och kom ihåg - vi har bland annat här på bloggen om och om varnat för att styrelsen inte är legal och att detta MÅSTE åtgärdas. Men styrelsen har negligerat det, precis som de 40 pers som närvarande vid den ogiltiga extrastämman.
    Kan du för resten förklara för mig varför styrelsen inte vill göra detta rätt och riktigt så att den verkligen blir legal och behörig att t ex utlysa stämmor och skriva under köpehandlingar? Det är ju fullt möjligt. Jag förstår inte.
    lena i

    SvaraRadera
  12. Hej
    Jag tror att det är så här.
    Ingen vill egentligen köpa så man strular så att anbudstiden går ut och då behöver man inte
    erkänna för sina grannar att man egentligen inte vill splittra kvarteret.
    Wollmar

    SvaraRadera
  13. Jag har infört kommentarsgranskning. Spelar ingen roll hur personangreppen ser ut och vem de riktas mot. De hör inte hemma här. Och du som ägnar dig åt den här typen av personförföljelse - förstår du inte att du bidrar till att BRF:s trovärdighet sjunker som en sten. Alltså BRF Piskan Söder borde tacka mig för att jag inte släpper igenom slikt slask.
    lena i

    SvaraRadera
  14. För många är en affär i den här storleken det största ekonomiska övervägandet i livet. Det har nu gått fyra månader sedan Brf Piskan Söder fick ett köpeerbjudande av Svenska Bostäder. I Piskan har hyresgästerna fått en personlig boendekalkyl av Brf Piskan Söder. Och medlemmarna i Brf Piskan Söder har av ”styrelsen” fått en rad av ursäkter för att man tappat bort föreningens papper.
    Men inte ett ord om själva köpeerbjudandet och dess konsekvenser eller hur föreningen tänker lösa dem. Hur ser egentligen köpeerbjudandet ut från Svenska Bostäder? Vad innebär det att alla intresseanmälda fastigheter har sin försörjning av el, värme och kallt- varmt vatten från ickeintresseanmälda fastigheter. Hur ska gården och gemensamhetslokalen fungera framöver? Och vilka kostnader kommer detta att innebära för individen vid ett köp?
    Brf Piskan Söder har många möjligheter att förbättra stämningen i kvarteret och bland sina medlemmar. Bristen på information om ombildningsförsöket är skrämmande.
    Personangrepp på nätet är ett av det mest fruktlösa sätten att lösa det.
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  15. Martha i Hagen2 mars 2010 kl. 13:57

    Kolla här vad man säger om boräntorna:
    http://www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/bank-och-forsakring/tremanadersranta-kan-forsvinna-helt_1894545.e24
    och
    http://www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/annika-creutzer-hardare-krav-pa-bankerna-drabbar-lantagarna_1894669.e24

    Nu är det än mer viktigt att man ser över sin egen ekonomi inför ev. köp av hyresrätten, framförallt om man har tänkt sig att leva när lånen, räntorna och andra räkningar betalats.

    SvaraRadera
  16. Missa inte söndagens Öppet Hus på lokalen. Den här gången kommer vi att ge mycket intressant information som ni inte kan få någon annanstans. För så är det ju kära vänner, det är vid våra Öppet hus-träffar och på den här bloggen - och inte på BRF:s hemsida - som ni får info om läget. Plats: Lokalen. Tid 16-19. Vi syns. Lappar är på väg upp i portarna.
    lenai
    lena i

    SvaraRadera