onsdag 24 mars 2010

NU KLIVER DE AV TÅGET - MAJORITETEN SPRÄCKT I KVARTERET PISKAN!

Vi kan i dag avslöja att det inte längre finns majoritet för köp i två av de sju intresseanmälda fastigheterna. Här har arbetsgruppen Rädda hela Piskan tagit initiativ till en namninsamling med följande text:

”Mitt förstahandsval i frågan om bostadsrätt eller hyresrätt är att kvarstå som hyresgäst i Piskan X och i bolaget Svenska Bostäder.”

Nu har så många skrivit på att vi tvärsäkert kan slå fast att det inte längre finns två tredjedels majoritet för köp. Vid en köpestämma blir det NEJ med ett par rösters marginal i vardera fastigheten. Vi har inte knackat dörr med listan, utan endast frågat personer som själva uttryckt att de inte vill köpa och att de önskar att ombildningsprocessen ska avslutas så fort som möjligt.
Utöver de som skrivit på har ytterligare några avslöjat att de inte kommer att rösta ja.

Observera att listan endast cirkulerat i två fastigheter. Hur läget ser ut i andra fastigheter vill vi inte uttala oss om.

Vi avslöja inte
Personerna som skrivit på listan vill även i framtiden leva i hyresrätt och de står för sitt beslut. Men vi kommer ändå inte att avslöja vilka fastigheter det handlar om och inte heller vilka hyresgästerna är.

Det beslutet fattade vi på inrådan av Hyresgästföreningen när det stod klart att BRF-styret anlitat konsulten Petter Brolin, en man som inte är känd för att respektera människors vilja. Tvärtom har han ägnat sig åt så kraftfulla påtryckningar att det resulterat i tidningsrubriker. De som skrivit på vår lista vill inte bli vare sig uppringda eller påhälsade av konsultföretaget Petter Brolin. De har redan gjort sitt val. De är för övrigt omutbara.

VD har gett besked
Vad får då detta för konsekvenser? Ja, om svensk lag ska gälla så blir det ingen ombildning, eftersom lagen säger att det krävs två tredjedels majoritet i varje fastighet.

Vi vet att det här är svårt att förstå, vi har själva tvivlat många gånger. Men nu har vi fått ett besked som heter duga, nämligen direkt från Svenska Bostäders VD Pelle Björklund. I en skrivelse till bolagsstyrelsen (andra gången som styrelsen tvingas ta upp dyrbar tid till att diskutera BRF Piskan Söders agerande) skriver han:

”Det kan här noteras att det krävs majoritet i var och en av de sju fastigheterna för att köpet ska kunna genomföras. De sju fastigheterna är erbjudna som en enhet och det går inte att bryta ut fastigheter där det eventuellt inte finns majoritet för köp.” Läs hela skrivelsen här.

I skrivelsen konstateras dessutom att Sv Bo kommer att kräva av BRF-styret att man bevisar sin laglighet. VD kommenterar också BRF Piskans Söders planer på att bilda en ny förening. Man har inget emot att styrelsen flyttar över köperbjudandet till en nybildad förening. Men bara om det sker ”på ett formellt korrekt sätt och att erforderliga beslut fattas i båda föreningarna”. Nu är det upp till styrelsen att leva upp till det kravet.

Stopp för fusket?
Ett annat viktigt budskap i brevet är att Svenska Bostäder skärper tonen mot konsulter och föreningar som fuskar sig till ja-röster. Bolaget tar avstånd från alla ohederliga metoder (även sådana som inte är direkt olagliga), som påtryckningar, vissa typer av muntliga löften, falsk ryktesspridning, anonyma lappar mm. Visar det sig att sådana metoder använts kan köperbjudandet dras tillbaka, varnar Pelle Björklund, Svenska Bostäders VD.

Men det mest glädjande budskapet i dag är förstås att majoriteten är spräckt i två fastigheter och att vi från Svenska Bostäders VD fått definitivt besked om att det krävs två tredjedelar i varje fastighet.
Lena israelsson

33 kommentarer:

  1. Så skönt att bolagsstyrelsen respekterar att regler och formalia ska följas. Man har emellanåt tvivlat på det. Och härligt att detta kvarter får fortsätta som en enhet med den gemenskap som funnits kvar trots två otrevliga ombildningsförsök. Snart kan SB ta itu med det eftersatta underhåll som finns.

    SvaraRadera
  2. Sverige är en demokrati!!!
    Rädda hela Piskan ägnar sig åt en riktig dubbelmoral...å ena sidan skrämmer man sina grannar o andra sidan anklagar man "motparten" för diverse övergrepp
    Nedan citat från senaste inlägget:

    "Stopp för fusket?
    Ett annat viktigt budskap i brevet är att Svenska Bostäder skärper tonen mot konsulter och föreningar som fuskar sig till ja-röster. Bolaget tar avstånd från alla ohederliga metoder (även sådana som inte är direkt olagliga), som påtryckningar, vissa typer av muntliga löften, falsk ryktesspridning, anonyma lappar mm. Visar det sig att sådana metoder använts kan köperbjudandet dras tillbaka, varnar Pelle Björklund, Svenska Bostäders VD.

    Men det mest glädjande budskapet i dag är förstås att majoriteten är spräckt i två fastigheter och att vi från Svenska Bostäders VD fått definitivt besked om att det krävs två tredjedelar i varje fastighet."

    Då borde Svenska Bostäder även ta avstånd från Rädda hela Piskan som med stöd av Hyresgästföreningen ägnar sig åt en hel del av det som man ovan anklagar Brf och konsult att hålla på med.
    Och att redan innan en demoktratisk omröstning utropa sig till "vinnare" är otroligt magstarkt.
    Det skulle vara som att våra riksdagspartier inför det stundande valet skulle säga - de sensaste SIFO-mätningarna säger att Alliansen leder stort - vi kan låta bli att gå till val - allt är klart, stanna hemma! I en demokrati har man rätt att ändra sig fram till man har avgivit sin röst!!!!!
    Ta del av den information du kommer att få de närmaste veckorna - och låt dig inte "skrämmas" åt någondera hållet, utan skaffa dig ett riktigt beslutsunderlag - faktamässigt och ekonomiskt och sen kan du gå till val!!!

    SvaraRadera
  3. Va skönt att höra - nu kanske man somna om och fortsätta trivas som hyresgäst!!

    SvaraRadera
  4. Du anonym....
    Rädda hela riskan har väl för sjutton bubblor inte ägnat sig åt ohederliga metoder heller! Det var väl ändå en konstig anklagelse. Demokrati är att vi alla äger vår allas gemensamma egendom medan det däremot är stöld att vissa får köpa ALLAS gemensamma egendom till underpris på skattebetarnas bekostnad och utan att vi alla får ta del av pengarna!

    SvaraRadera
  5. Svar till Maria Labbart
    Som GRUPP Rädda hela Piskan kan man ju vräka ur sig precis vad som helst utan att behöva ta konsekvenserna för det. En grupp behöver inte följa lagar på samma sätt som en förening,en grupp kan kosta på sig att tycka, och komma med påståenden precis hur mycket gruppen vill utan att det blir några lagliga efterspel. Jag hävdar att GRUPPEN ägnat sig åt tyckande och skrämselpropaganda - kanske främst riktat mot våra äldre grannar i kvarteret, för att på så sätt få över anonyma ombildningsmotståndare på sin sida. Jag hävdar också att deras metoder tangerar de metoder de anklagar diverse ombildningskonsulter att tillämpa.
    Till slut, din definition på demokrati är inte densamma - utan jag skulle nog vilja definiera det som kommunism, och det är en helt annan sak!!!

    SvaraRadera
  6. Till de två anonyma:

    Nej, en grupp kan inte vräka ur sig vad som helst, men det kan anonyma personer göra. Jag står med mitt namn under allt jag skriver (det gör inte ni) och jag är juridiskt ansvarig för vartenda ord (det är inte ni).

    Det blev mycket snack och hot och skrämsel i era kommentarer. Och det brukar höra till bilden när köpsugna personer känner att de håller på att förlora. Konkretisera! är mitt råd.

    Försök inte heller degradera våra pensionärer till några lallande offer. De gamla i Piskan är skittuffa, läser och begriper lika mycket som du och jag. SKÄMS!

    Sen är ni tydligen upprörda över att ombildningen är körd. Jag föreslår att ni tar den diskussionen med Svenska Bostäders VD Pelle Björklund.
    Lena i

    SvaraRadera
  7. Vad är det som är odemokratiskt med att säga nej tack?

    SvaraRadera
  8. Jojo!! Att Gruppen Rädda hela Piskan Blir anklagad för att tillämpa samma metoder som de anklagar "motståndarna" för att jobba med bemöter man inte, utan skäller bara tillbaka. Ovan anonym skriver INTE att våra äldre grannar är lallande offer - utan att NI uttnyttjar deras osäkerhet, och om de är skittuffa och läser denna blogg, så kan de säkert också läsa "mellan raderna" och se hur det mesta kan vändas tillbaka mot den som har avvikande åsikt. SKÄMS själv - den som skäller högst har rätten på sin sida, eller.....

    SvaraRadera
  9. Exakt VAD har gruppen rädda hela piskan skrämts med?? Det undrar jag verkligen. Och jag kan då inte se något kommunitiskt i det jag skrev om demokrati. I såfall menar du, anonym, att det är kommunistiskt att rösta...då motsäger du ju dig själv när du talar om att alla ska rösta som man gör i en demokrati. Om du/ni så gärna nu vill ha en bostadsrätt så finns det sådana att köpa ute på den okommunistiska öppna marknaden.
    Håller med lena om att våra gamla inte är några rädda offer som inte kan tänka själva, snarare oerhört kompetenta kloka personer. Kanske är det så att det är ett litet dåligt samvete där innerst inne som pockar på så att du/ni är tvugna att komma med en aning absurda anklagelser för att slå ifrån er. Jag är ändå helt övertygad om att om man sansar sig så inser man, dvs dom flesta vad ombildning innebär för konsekvenser för våra barn som blir utan hyresrätter och för många mänskors ekonomi. Jag har träffat mänskor som varit med om ombildning och ångrat sig.De som röstat ja och sedan efter köpet ångrat sig. Då är det tyvärr försent.

    SvaraRadera
  10. De "anonyma" verkar tycka att det är skillnad på att ta reda på om det finns ett intresse för att ombilda Piskan jämfört med att ta reda på motsatsen. Eller hur?

    Jag tycker ni gör helt rätt som undersöker om det verkligen ligger intresse i att köpa sin hyresrätt. Uppenbarligen så gör det inte det.

    SvaraRadera
  11. Anonym 24 mars 2010 21.46:
    Att definiera Maria Labbarts syn på allmännyttan som kommunism innebär även att idén med själva allmännyttan vilar på en kommunistiskt värdegrund.

    I sådana fall är även jag kommunist i allra högsta grad. Så är även de 79% svenskar som enligt denna omröstning anser det vara fel att sälja ut allmännyttan.
    http://www.expressen.se/1.1709527/ar-det-ratt-att-salja-ut-allmannyttan?poll_1_1709527=s&articlePopup=true

    Att, som du, anonymt vara hejduk åt ett maktfullkomligt och uppenbart korrupt regionalstyre vill jag inte sätta något namn på, men visst påminner det en smula om trettiotalets Italien?

    SvaraRadera
  12. Robert Robertsson25 mars 2010 kl. 14:43

    Hej du anonyme 24 mars 18.40

    Du tycker det är "otroligt magstarkt" att gå ut med resultatet av en opinionsmätning i Piskan rörande de 7 av 11 fastigheter, som är erbjudna till försäljning. Nu kan man inte säga att det regnar resultat av sådana mätningar över kvarteret varför denna måste bedömas som mycket intressant.

    Du hävdar att det är skillnad på opinionsyttring och verklig röst. Jag tror de flesta håller med om den skillnaden. Du hänvisar till SIFOs mätningar som intressanta men ej identiska med valresultatet. Jag tror de flesta håller med.

    Av ditt inlägg förstår jag att du är anhängare av principen: "en köpestämma och att resultatet av den ska respekteras". Eller hur många riksdagsval hade du tänkt dig i höst: 2, 3, 4...?

    SvaraRadera
  13. Här kommer ett rykande färskt tips: I kvarteret Måttbandet finns det blivande bostadsrätter att byta till sig för dej som brinner för idén att bo på Söder och köpa loss sin lägenhet och tjäna en hacka. Det blir nämligen inga bostadsrätter i Piskan. Skynda att fynda!
    Lycka till önskar Caveat Emptor

    SvaraRadera
  14. Om man absolut inte vill köpa ska man nog regla dörren de närmaste veckorna. Har hört fån en jobbarkompis som bor i ett hus som Petter Brolin är konsult för och som kanske ska ommbildas att han är djävligt het på gröten. Ringer coh ringer och tjatar och tjatar, Först är han len på rösten men när det inte hjälper blir det liksom tvärtom. Jag reglar nog dörren själv och kollar tittgluggen innan jag öppnar.
    mariaskolare

    SvaraRadera
  15. Till anonyma
    Den lokala hyresgästföreningens arbete har i kvarteret Piskan varit motor för tillkomsten av kvarteret Piskan. Det var hyresgäster, Hyresgästförening och Svenska Bostäder som i samarbete skapade området vi i dag bor i! Genom åren har kontaktkommittén fortsatt vara motorn i allt från gårds- trädgårdsfrågor till trapphusrenoveringar, kakelugnsrenoveringar och tvättstugans renovering. Kontaktkommittén är den samarbetspart som Hyresgästföreningen och Svenska bostäder har avtalat fram för boinflytande och vi har alltid velat vara med och påverka och besluta.

    Ibland samarbetar kvarteret också kring frågor som ligger utanför Piskan. Den senaste frågan är hotet om att spränga och bygga bort det gamla Tobaksmonopolet. Som ligger i direkt anslutning till Maria Skolgata. Och de intresseanmälda fastigheterna som finns där. Jag hoppas att vi lyckas påverka också i den frågan så att den kulturhistoriskt intressanta miljön kan bevaras.

    Vi håller informationsmöten och bjuder in till samtal via bloggen om frågeställningar i samband med ombildning. Det kommer vi att fortsätta med. Det är många som uppskattat den information vi ger och vi får många positiva tillrop på vägen. Jag kan bara tolka det som att hyresgäster vill vara delaktiga i samtal och beslut som handlar om villkor för boendet. Och att vi är fullt kapabla att fatta egna beslut.

    Snart kommer vi däremot att få veta allt om undercentralers betydelse för leverans av varmt-kallt vatten, värme och el! Rädda Hela Piskan har bjudit in en expert i ämnet till möte den 11 april kl 16.00.
    Alla boende är alltid välkomna till våra Öppet Hus Möten. Varannan söndag i kvarterslokalen!

    Mari-Ann

    SvaraRadera
  16. Lite off topic:

    Senaste nytt från e24.se -
    http://www.e24.se/pengar24/bostad/dippen-kommer-var-sa-saker_1952741.e24

    SvaraRadera
  17. En liten anekdot i ämnet bara; jag träffade en karl från England på en resa för ett halvår sedan. Vi umgicks i några dagar, och jag fick veta att han ägde en mäklarfirma i sitt hemland. Han hade jobbat i branchen i flera flera år och var intresserad av hur det gick till i Sverige. Han hade hört om vårat system där alla hyr sin bostad och även hört om den våg av utförsäljning som sköljt över oss och alla protester som väckts.
    Hans stora fråga var "Varför i hela fridens namn vill ni inte äga eran bostad?". Hans argument var att det måste vara mycket tryggare, att man kan lämna över den till sina barn, att man får göra vad man vill i sitt eget hem och att, viktigast av allt, har tryggheten i att alltid ha någonstans att bo.

    Det hade kunnat leda till en lång disskussion, men då hände nåt roligt. Jag svarade på hans fråga med att förklara att vi ÄGER RÄTTEN ATT BO i den lägenhet vi bor i. Vi har ett kontrakt och så länge jag inte missköter mig grovt så ÄGER JAG RÄTTEN ATT BO i den lägenheten så länge jag vill.

    Han tittade på mig med stora ögon, och jag fick upprepa och förklara om och om igen, tills han utbrast "MEN VARFÖR I HELVETE VILL NI BRÅKA MED ETT SÅNT SYSTEM? DET ÄR JU HELT FANTASTISKT!" Och så åkte han hem och berättade för alla sina vänner som även dom med stora ögon knappt trodde på vad han sa och fördömde de dumma svenskarna som inte förstod vilket fantastiskt system vi byggt upp.

    Jag tycker det är så roligt. Här har vi en man och hans vänner som jobbat med detta i flera år och är experter på allt som har att göra med lagar och ekonomi kring att äga sin bostad, och hans sälsning till svenska folket är: FÖRSÖK INTE LAGA NÅT SOM INTE ÄR TRASIGT. Förfan.

    Och var inte rädda för "marknadshyror" för det finns lagar och bestämmelser kring det med. Man får inte höja hyror hipp som happ. Dom får bara höjas en liten liten procent per år och lönerna höjs ungefär lika mkt. Det är ingen fara. Vi har ett fantastiskt system och skyddar oss. Don´t mess with it.

    SvaraRadera
  18. Tack Amanda för den internationella utblicken. Jämförelser med andra EU-länder har man hört till leda av BRF-älskarna, men de brukar alltid göras för att bevisa hur efterblivna och enfaldiga vi är i Stockholm som inte fattat att man måste ÄGA sin bostad.
    Engelsmannens resonemang pekar väl i stället på att engelsmän köper sin bostad för att deras hyresrätter inte ger den trygghet som vi får av den svenska hyreslagen. Här garanteras vi en besittningsrätt som i praktiken nästan är starkare än för bostadsrätter. Hyreslagen är
    vår starkaste trygghetslag. Problemet är bara att den satts ur spel i samband med ombildningscirkusen, där grannar plötsligt får rätten att rösta bort fattiga grannars grundtrygghet.
    lena i

    SvaraRadera
  19. En dag ringde det på min dörr. Det var en granne som bestämt sig för att starta en ekonomisk förening. Fler i området hade visat intresse. Kostnaden för föreningen skulle komma att uppgå till minst 240 miljoner kronor. Han hade en kontakt på bank som sa att det var helt OK för föreningen att låna en del av den summan. Så han behövde medfinansiärer och jag blev erbjuden att få vara med. Förutsättningen var att jag kunde och var villig att lägga in lite pengar i projektet för min andel. Närmare bestämt ville han att jag skulle sätta in 1 miljon 860 tusen och 18 kronor på deras konto. Han sa att det var en bergsäker investering och att jag kommer att göra ett klipp!
    Kommer alla verkligen att bli vinnare?

    SvaraRadera
  20. Det absolut viktigaste är att detta i högsta grad är en samhällsekonomisk fråga och folk gör det till en individuell-rättighets-fråga på nåt lustigt vis. Man måste ju se utförsäljningen ur ett mycket större perspektiv än ur sitt eget sug efter att äga, eller vare sig det är någon du personligen (eller ditt kvarter) tjänar på!

    Det är helt bisarrt att man ens säljer ut allmän egendom som skattepengar har finansierat från första början. Det känns som att det borde vara olagligt!

    Utförsäljningen är dumdristig och kortsynt och folk tar ställning med utgång ur deras privatekonomi när det är en samhällsfråga med konsekvenser som blir permanenta och katastrofala för en stor del av befolkningen.
    Att rösta för att sälja ut är en röst på ett framtida samhälle där din ekonomiska situation styr om du har möjlighet till ett eget boende eller inte. INTE OKEJ. Så jag BER er att tänka ett steg längre när ni röstar och se hur era röster påverkar mer än bara eran egen ekonomi!

    Och en sak till: Alla har inte råd att köpa sin lägenhet, och man ska INTE behöva hyra av sina grannar. Det är en OHÅLLBAR situation, och HÖGST förnedrande.

    SvaraRadera
  21. Nu börjar rapporter komma om hur det blev sen då för ombildade områden.
    Åby Gärde i Sollentuna är ett område som ombildades till bostadsrätter för några år sedan. Styrelsen för Bostadsrättsföreningen är numera avsatt och misstänks för bedrägerier på mångmiljonbelopp. Siffran 12 miljoner har nämnts.
    Bostadsrättsföreningen som heter Åby Park i Vallentuna har lämnat in och stämt den tidigare styrelsen. Den numera avsatte ordföranden har beställt kantsten och markläggning för 16,5 miljoner kronor. Det utförda arbetet värderas till en mindre än ca fem miljoner kronor.
    Bostadsrättsföreningen köpte och ombildade fastigheten med 337 lägenheter i slutet av 2003. I dag bor det knappt hundra hyresgäster kvar i området.
    2006 beställdes kantstenen. Ett avtal som sedan fortsatt att gälla och ospecificerade fakturor för hundratusentals kronor har betalts.
    I mitten av förra året avbröts arbetet när en värdering av stenläggningen skedde och det utförda arbetet värderades till mindre än fem miljoner.
    Åtta medlemmar ur den gamla styrelsen krävs nu på ersättning på cirka 12 miljoner.
    Det är ett stort ansvar som en styrelse för en bostadsrättsförening axlar. Alla kan inte hantera den situationen!
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  22. Närigt...?
    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/borattsklipp-far-kritik_4495429.svd

    SvaraRadera
  23. Jag bor i Bagis i en fastighet som dom tror ska bli bostadsrätt och när jag läser er blog så säger jag bara grattis till er om är mot. Med en sån styrelse som ni har blir det nej på köpstämman. Man lägger hellre pengarna i knät på en rutten bilhandlare än i er styrelsels knä.. Vi borde gå ihop och uppvakta politikerna och berätta för dom hur för djävligt det funkar. Det har ju blivit Vilda Västern i Demokratin Sverige. Det värsta är att alla dom som tänker köpa plötsligt skiter i demokrati fast de förut var superdemokrater. Undrar om dom tänker sälja sin morsa också.
    Mike J.

    SvaraRadera
  24. Det vet vi inget om.

    Men vi vet att ett av finansieringsalternativen som läggs fram vid ombildningar idag är att närstående kan kliva in som ekonomiska garanter för ett köp till bostadsrätt. Förr i tiden så fick de gamla maka på sig på gårdarna i Sverige. Till undantagen! Ibland i samma hus eller om det i bästa fall fanns en annan mindre stuga på gården. Ekonomiskt beroende av sina närstående är det bäst att hålla sams och förlita sig på att de är villiga och kan fortsätta att finansiera lånen vid ombildning. Och att försöka undvika ett åldrande som i värsta fall kan innebära att de vill fatta beslut om att det är dags för att ändra på förutsättningarna.
    Den där fantastiska utlovade vinsten står ju där och vinkar; Kom och lös ut mig! Om inte annat vill de säkert ha tillbaka sitt satsade kapital.

    Det vi vet är att någon tycker att det är helt OK att riva ner informationsmaterial från Rädda hela Piskan på anslagstavlorna i några av de intresseanmälda fastigheterna. Till dig som inte uppskattar budskapet vill jag bara säga; det är inte OK och vi har fler lappar!
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  25. Nog blir man förvånad att ingen vettig person från de intresseanmälda husen vågar framträda här. Skäms dom för sin girighet?

    SvaraRadera
  26. Bra fråga EvaIsraelsson! Det är nog många JA-sägare som skäms lite för sin girighet och som inte vill träda fram.
    Visst är det fult att tjäna pengar och göra goda affärer, men samtidigt väger tryggheten i ägandet och förmögenheten tungt.
    Ombildare och JA-sägare i annat område

    SvaraRadera
  27. En grupp som inte har röst i samtalet om omvandling av hyresrätt till bostadsrätt är resthyresgästerna. Pesthyresgästerna sa nån häromdan. Anders Loosme som är hyresgästföreningens representant i hyresnämnden berättade för några år sen att de som blir vräkta är i stort sett bara boende i bostadsrättsföreningar. Javisst kan folk bete sig illa. Tex psyksjuka. Dom röker, svarar underligt och ser konstiga ut. Vill vi ha såna personer i vår fina bostadsrättsförening? Nej, vi vill ha normala trevliga och fräscha personer. Vips har bostadsrättsföreningen samlat ihop en syndalista så att den udda/psykdiagnosticerade personen blir vräkt. En liten bagatell på sidan om är att föreningen säljer lägenheten för 1-2-3 miljoner. Vad händer med den vräkte. Jo, i bästa fall tar ”soc” hand om personen. Den socialtjänst vars ledstjärna idag är att spara pengar.

    SvaraRadera
  28. Såvitt jag förstår skäms dom inte alls. Utan skyller istället på att det är ett politikerbeslut. Då har man placerat ansvaret på någon annan och är inte skamsen själv. Men det verkar ha uppstått ett behov av att definiera människor som finns i Piskans ombildningscirkus. Talibaner var visst ordet för gruppen Rädda hela Piskan. Och, ja Talibanordet har uttalats i ett av de trapphus där informationslapparna slitits ned. Roande på min ära! Man vill ju gärna svara den personen att den som sa det han va det!
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  29. BRF Piskan Söder har onekligen en kul styrelse. Här hoppar styrelseledamöter ut och in lite hur som helst. Vid senaste styrelsevalet (ogiltigt förstås) som ägde rum för ett par veckor sen valdes en Bosse in. Nu är samme Bosse puts väck, i alla fall enligt brev jag fick här om dan och enligt kallelse till stämma. Hur är det fatt - håller ni inte sams?
    För resten - varför inte informera medlemmarna på hemsidan? Jag trodde det var därför den skapades?
    Det senaste som skrevs där handlade om årets hyreshöjning, information som åtminstone jag hade läst i varenda tidning ett par veckor innan.
    Men inte en stavelse om varför Galären övergav Piskan på sluttampen. Inget om valet av Petter Brolin. Inget om vad som händer med undercentraler, inget om styrelseschabblet ... Om det inte vore för att jag är motståndare till ombildning skulle jag säga: Ryck upp er för Guds skull!
    lena i

    SvaraRadera
  30. För trovärdighetens skull kunde informationen om hyreshöjningen varit fullständig. Man kunde ha nämnt att höjningen utgick under årets tre första månader. Men då ser ju procenten inte längre så skrämmande ut förståss! Huvusaken kanske inte var att informera. Det kanske bara var en uppvisning till i trixande. Eller så kanske de tappat bort just den lappen. Eller kan det ha varit så att det delen tog en avflyttad hyresgäst hand om!
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  31. Ett tips bara:
    tänka på att er hånfullhet kan slå tillbaka.
    Ni kan fråga dem från Rädda Svärdet som höll på exakt på samma sätt som ni gör nu.
    Efter förlusten på köpstämman får de nu igen.

    Lite tänkvärt som även kanske borde få fotfäste här!

    SvaraRadera
  32. Rädda hela Piskanbloggen arbetar riktat mot ombildningsförsöket av några av Piskans fastigheter.
    Annars har vi fullt upp med annat. Svenska Bostäder renoverar trapphus i de ickeintresseanmälda husen och där hölls igår kväll samrådsmöte med bovärd, förvaltare,målarfirma och hyresgäster!
    Strax före hade bovärd och förvaltare träffat kontaktkommiteén för samråd i kvartersangelägna frågor. Vi beslöt att ses igen i september!
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  33. Allvarligt talat, du som seriöst önskar köpa din lägenhet i kv Piskan:
    skulle du ens kunna tänka dig att låna ut låt säga niohundra spänn till någon i den styrelse som nu hanterar hela ombildningsgrejen?
    Tänk en halv minut, svara sedan dig själv ärligt.

    Nähä, kunde tänka mig det. Du har alltså heller inte särskilt mycket förtroende kvar för just den gruppen av grannar. 900 kronor.

    Nu gäller det inte 900 kronor, utan miljonbelopp. Skuldsättning. Lämna ifrån sig ett hyreskontrakt mot en inte helt säker vinst om ett antal år. Om en ökad boendekostnad med kanske 3-4 000 kr i månaden tills denna vinst. Med krav på amortering (det kommer, läs tidningarna!)
    Men du går ändå inte in på den här sidan och ställer frågor. Frågor. Frågor.
    Problematiserar på det sätt du bombsäkert skulle göra om du t ex köpte en begagnad bil. Du går heller inte in på brf. Piskans blogg, av den enkla anledningen att de inte har någon blogg eller på annat sätt har en öppen kommunikation med hyresgästerna i de sju husen.

    Kanske är du en av de mycket få som har direktkontakt med dessa personer, och kan prata med dem om hur de resonerar. Om detta gör dig trygg så OK för mig.

    Men mest troligt är du bland det femtiotal som inte får veta något (men varje dag kollar in på den här bloggen!!) utan som bara är som en slags boskap som driver med, driven av en förståelig längtan att göra ett klipp. Inget ont i det, men var gör du av med din oro. För handen på hjärtat, visst är du väl lite orolig ändå?
    caveat emptor

    SvaraRadera