söndag 10 januari 2010

Vi tar kalkylen med en nypa salt!


Bostadsrättsföreningen Piskan Söder har haft sitt förstLägg till bilda informationsmöte. I kallelsen utlovades en kalkyl till var och en. Alla fick mycket riktigt ett papper i handen. Men det är inte en kalkyl värd namnet. Kostnader och intäkter redovisas nästan inte alls, och man har baserat den på att 100 procent (!) köper, vilket är en horribel slutsats.

Dessutom räknar man med en ränta på 3 %, även det uppseendeväckande. Den genomsnittliga rörliga räntan har de senaste tio åren varit 4,2 procent. Under några av de åren låg den i stället på 5-6 procent. Även sådana år ska man kunna betala sina lån och dessutom ha mat på bordet. Redan till hösten kommer för övrigt boräntan att börja klättra upp igen mot normala nivåer, enligt all expertis.

Kolla tabellen nedan så får du en uppfattning om hur mycket en räntehöjning påverkar din månadskostnad. Siffrorna ä baserade på att du lånar 1,5 miljoner kronor och att lånet är rörligt. Bunden ränta är alltid betydligt högre. Källa: http://www.synabrf.se/


Söndag den 24 januari kl 18 har Piskans lokala hyresgästförening bjudit in P-O Brogren. Han är Hyresgästföreningens kunniga och karismatiske presstalesman och har mycket att berätta om hur ombildningar kan gå till. Det blir också tillfälle att ställa frågor om framtidens hyror. Missa inte den chansen! Kom till gemensamhetslokalen!

2 kommentarer:

  1. En liten fråga bara, vart ligger kvarteret piskan?

    SvaraRadera
  2. Kv Piskan ligger på västra Södermalm i Stockholm, mellan Ringvägen (Zinkens IP) och Rosenlundsgatan. Mariaskolan ligger i samma kvarter. Kvarteret är byggt runt 1903.

    SvaraRadera