torsdag 27 maj 2010

PISKAN RÄDDAD IGEN - Men Petter Brolin respekterar inte individens val!

Det blev nej i fyra av de sju intresseanmälda fastigheterna. För att BRF ska få köpa måste de ha två tredjedels majoritet i alla sju fastigheter. Och det har de inte. Piskan förblir därför ett kvarter med 170 hyresrätter. Storseger alltså!

Räddat första gången
Det betyder att vi har räddat Piskan för andra gången! 1978 räddade vi kvarteret från grävskoporna. Efter envis kamp och intensiva påtryckningar backade politikerna (Ulf Adelsohn m fl) från rivningsbeslutet och kvarteret sanerades i stället. Murar revs, gemensamhetshus byggdes, en gemensam vacker gård anlades …

Räddat andra gången
I går räddade vi alltså kvarteret igen. Nu från ombildning, vilket skulle innebära att kvarteret splittrades men också att hyresgäster som bott här i 30 år eller mer plötsligt tvingas bli resthyresgäster under sina grannar. Aldrig livet! Bygg gärna bostadsrätter! säger vi. Men kom för Guds skull inte hit och förstör ett kvarter som fungerar både praktiskt och socialt och som vi älskar.

Även den här gången har vi kämpat länge och envist. Men nu med ett fantastiskt stöd från Rädda Linjalen. Rädda Brinckan, Rädda Tumstocken m fl Rädda-grupper. Utan deras generösa hjälp hade vi varit körda. Utan det stödet hade det varit svårt att uthärda allt hån som vi utsatts för. P-O Brogren och Erik Elmgren på Hyresgästföreningen Stockholm är två pärlor som vi inte heller hade velat vara utan.

Styrelsen höll inte måttet
En förklaring till det klena resultatet på ja-sidan är att styrelsen inte hållit måttet. Det vet ni som läst om alla turer i tingsrätten och om länsstyrelsens ingripande. När styrelsen nu försöker lansera sig som en bättre hyresvärd än Svenska Bo går det därför inte att ta på allvar. Vi har ofta grubblat över varför ingen av ja-sägarna tagit chansen att välja in kompetenta styrelseledamöter, men aldrig hittat något vettigt svar.

Tre ja av elva fastigheter
Inför gårdagens köpestämma visste vi att det saknades majoritet i två fastigheter. Men vid stämman visade det sig att ja-sidan är svagare än så. Man hade bara lyckats skrapa ihop majoritet i tre av sju fastigheter.

Till saken hör att för ett par år sedan sa fyra fastigheter på Wollmar Yxkullsgatan nej till intresseanmälning. Det betyder att av kvarterets alla elva fastigheter har bara tre sagt ja till ombildning.

Ett nej är ett nej
Vi är jätteglada över resultatet, men samtidigt oerhört frustrerade över att ombildningskonsulten Petter Brolin inte respekterar hyresgästernas val. Att han inte begriper att ett NEJ är ett NEJ. Naturligtvis var han besviken över resultatet, där rök ju 1,5 miljoner. Men skam den som ger sig. I stället för att fullfölja mötet ajournerade han det till måndag 31/5 (dagen innan köperbjudandet går ut) med motiveringen att han behöver fler ja-röster. Det var Petter själv och inte stämman som fattade beslutet. Därför är det ogiltigt. Stämmobeslut fattas av stämman, inte av dess ordförande. Sådan demokrati praktiseras inte i Sverige. Vet du inte det Petter? Du som aldrig missar chansen att framhålla att du är ordförande för ombildningskonsulternas förening, vars syfte är att jobba för etiskt korrekta och sunda arbetsmetoder? Bakläxa!

Vi prövar det rättsligt '

Vi kommer att göra allt för att Petter Brolins/BRF Wollmarias ajournerade mötet på måndag stoppas. Går det inte kommer vi att kräva en rättslig prövning, som vi har stora chanser att vinna. Det är inte förenligt med svensk föreningsrätt att en ordförande fattar besluten, var det besked vi fick av en av länsstyrelsens experter på föreningsrätt. Vi fick rådet att gå vidare till tingsrätten om inte Petter backar ur. I tingsrätten kommer vi att vinna, precis som vi gjorde förra gången när styrelsen hade valt sig själv. Läs för resten mer om Petters osmakliga metoder, nu i Hammarbyhamnen. http://www.svd.se/stockholm/nyheter/ja-rostare-far-byta-bort-borattsoption_1292077.svd

Resthyresgäster saboterar
Slutligen börjar vi tröttna på Petter Brolins mantra ”en ombildning ska bli bra för alla, även för resthyresgäster”. Inte värt ett skit när det kommer till kritan. En nejsägare föreslogs som rösträknare vid stämman. Det är brukligt att båda sidor är representerade bland justerare/rösträknare, även vid ombildningar. Nejdå, riktigt så bra skulle det tydligen inte vara för resthyresgästerna. Väljer vi en nejsägare kan han/hon vägra skriva på protokollet, varnade Petter. Han fick stöd från ja-sägarna, som konstaterade att nejsägaren skulle ”sabotera”.

Tack gode Gud att inga resthyresgäster behöver hunsas av sådana personer i framtiden.

Här har jag sammanställt resultatet från omröstningen. Det är en preliminär sammanräkning.

Maria Skolgata 38: Ej majoritet. Sju röstade nej. En ja-röst saknas.

Maria Skolgata 40: Majoritet. Fem röstade nej. En ja-rösts övervikt.

Maria Skolgata 42: Majoritet. Fem röstade nej. En ja-rösts övervikt.

Maria Skolgata 44: Majoritet. Två röstade nej. Två ja-rösters övervikt.

Maria Skolgata 46: Ej majoritet. Sex röstade nej. Två ja-röster saknas.

Maria Skolgata 48/Wollmar Yx 41: Ej majoritet. Tio röstade nej. Tre ja-röster saknas.

Wollmar Yx 39: Ej majoritet. Fem röstade nej. Två ja-röster saknas.

Lena Israelsson för Arbetsgruppen Rädda hela Piskan

33 kommentarer:

  1. Inte respektera individens val?
    Och vad gör du då, tubb-Lena?

    En majoritet vill ombilda. De flesta alltså. Inte en absolut majoritet - än.

    Tubb-Lena vill ge sken av att tala för de flesta i huset, inget kan vara mer fel.

    Gamla tant-maffian ser bara hot, oavsett situation.
    Har Bridge-blandningen i godishyllan fått ny plats? Ett hot!
    Har Hemmets veckotidning nytt utseende? Ett hot!
    Har Bingolotto bytt programledare? Ännu ett hot mot min trygghet...

    Gör som oss glada ja-sägare - se positivt på nya möjligheter i tillvaron. Allt nytt är inte farligt. :)

    SvaraRadera
  2. Kan du mer exakt säga varför resultatet är nejgruppens fel och varför jag är nån slags syndabock? Vore det inte rimligare att du riktade din kritik och din ilska mot dem som rattat ja-kampanjen - styrelsen och Petter Brolin? Förklara gärna det. Helst utan hån och och elakhet.
    Och så vore det riktigt intressant att träffa dig på gården så kunde vi snacka igenom det här, Tyvärr kan jag inte bjuda på bridgeblandning, har ingen aning om vad det är.
    Angående majoritet så talar lagen och direktiven om två tredjedelsmajoritet. Och det vet du mycket väl.
    lenai

    SvaraRadera
  3. Per aspera ad astra28 maj 2010 kl. 08:51

    Lagar och respektera andras val och försöka hålla en anständig ton i debatten intresserar inte skitstövlar.
    Det är bara den egna girigheten som gäller. Gud bevare oss för att få sådana jämmerliga personer som hyresvärdar!

    SvaraRadera
  4. Har följt bloggarna sen förra sommaren och jag måste säga en sak. ALDRIG har jag i någon blogg sett att nej sägare kallat ja sägare för BORGARBRACKOR. Men det motsatta från ja sägare kommunister, rövslickare, sthlmshems lakejer mmmm är väldigt vanlig förekommande. Vi nej sägare är tydligen helt obegåvade och kan inte tänka självständigt, helt utan ekonomiska medel mm. Tråkigt men sant känner tyvärr inte igen mig i något trots att jag är en stark NEJ sägare.

    SvaraRadera
  5. "Ett kvarter som fungerar både praktiskt och socialt och som vi älskar", skriver Lena. Hur tror du det blir nu om ni "vinner"? Det är fortfarande så att två tredjedelar av kvarteret är positiva till ombildning. Dessa människor kommer förstås att bli mycket ledsna och besvikna om det skulle bli ett definitivt nej till ombildning på måndag. Vi är många i kvarteteret som tagit mycket illa vid oss av nej-sidans påstridiga skrämselpropaganda om skuldsättningar och chockhöjningar av räntor. Om ni endast framfört argument om att bibehålla hyresrätten och hindra utförsäljning av allmännyttan tror jag inte ni fått många röster. Vi har fått ett mycket bra erbjudande från SB, ett erbjudande som vi aldrig kommer att få igen. Hur tror du att vi kommer att känna för kvarteret om ni lyckas med er skrämselkampanj? Tror du att vi kommer att älska det? Tror du att det kommer att fungera socialt? Är värnandet om hyresrätten värt det? Att prata om seger och glädje är verkligen en brist på respekt på människor som ni skall fortsätta dela kvarter med.
    Ja-sägare har utmålats som egoistiska och snikna personer som vill göra ekonomiska klipp. Jag är övertygad att för majoriteten av oss som vill köpa vår bostad är det andra anledningar som väger in. Vi är många som vill ha annan boendeform och som aldrig annars skulle ha råd att köpa en borätt i innerstan till marknadspris.
    Visst är det så att om vi tackar nej till erbjudandet så står det SB fritt att sälja ut kvarteret till högstbjudande? Vad händer då?

    SvaraRadera
  6. Robert Robertsson28 maj 2010 kl. 11:20

    Omröstningen är klar och resultatet meddelat. Den punkten är klar.
    Ett ajournerat möte kan bara fortsätta framåt i dagordningen. Respektera fattade beslut!

    SvaraRadera
  7. Jag är för ombildning till bostadsrätt, men det måste ju vara rent spel.
    Respektera individens val och respektera resultatet.
    Vad försöker man göra nu? Antagligen försöker man med påtryckningar och olika metoder få nejsägare att rösta ja. Det här verka urarta helt och det här är riktigt dåligt av Brf Wollmaria.
    Jag har inget förtroende kvar för den bostadsrättsföreningen.

    SvaraRadera
  8. Det finns ingen anledning alls att bortse från att kvarteret Piskan består av 11 fastigheter. Intresseanmälda för köp är 7 fastigheter. Noga räknat visar resultatet från stämmans omröstning att av de boende i kvarteret som föredrar en ombildning finns inte en majoritet för köp. Kravet från banker och regering om 2/3 majoritet vid ombildning är beslutat för att säkra en förenings framtida ekonomi.
    Rädda hela Piskan har genomfört ett informationsarbete om konsekvenserna för individen av det köpeavtal som Svenska Bostäder lagt fram efter politikernas beslut om utförsäljning. Våra öppnahusmöten i kvarterslokalen har varit öppna för alla i kvarteret och vi har också bjudit in styrelsen för dialog. Det har visat sig att den information som givits av Rädda hela Piskan är korrekt för gård kvarterslokal och undercentral. Vi tror att vårt krav på korrekthet i processen har uppskattats eftersom det idag också har medverkat till att vi tagit del av hyresgästers röstande i frågan. Resultatet visar att den grund för ombildning som lagstiftaren menar är nödvändig för att säkra en sund ekonomi hos en blivande förening saknas.
    Att redovisa ekonomiska konsekvenser för en så stor skuldsättning hos banken som ett köp innebär är inte att skrämmas. De som har ekonomi för köp behöver inte ens bli irriterade av informationen för egen del.

    Att lägga ansvaret för några hyresgästers egen önskan om att byta boendeform på grannar boende i området är absurt. Det spär snarare på den bild av nej-sägare som utmålats på bloggen.

    Ombildningsförsöket av Piskan har fött ilska, oro och ledsamhet hos många hyresgäster. Både bland dem som föredrar en ombildning och bland dem som föredrar att avstå. Inslagen av oegentligheter och frånvaron av redovisning av styrelsens arbete och beslut tror jag har medverkat till att skapa den situation som vi har idag. Det är beklagligt.

    Ansvaret för att också fortsättningsvis kunna vara ett väl fungerande kvarter delas av oss alla. Alla vi som bor i Piskan i de fastigheter som tidigare sagt nej till ombildning. De som bor i de fastigheter som deltagit på extrastämman i onsdags alla de som valde att utebli. Petter Brolin och styrelsen styrelsen för Brf Wollmaria har ett särskilt ansvar och en möjlighet att nu avsluta processen på ett för alla inblandade värdigt sätt!
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  9. Men hur är det möjligt att ajournera ett möte utan någon rimlig anledning bara för att försöka jaga fler röster? Är inte denna regel skapad för att användas under väldigt speciella omständigheter? Kan någon insatt vänligen förklara!

    / Peter

    SvaraRadera
  10. Martha i Hagen28 maj 2010 kl. 15:35

    Anonym 9:38

    Hej,
    jag vill bara berätta att i mitt hus var det 75 % som var intresserade av att få veta mer om vad en ev. ombildning av våra hyresrätter till bostadsrätter skulle innebära. Då det således enbart handlade om intresseanmälningar så kan man anta att det är en majoritet för att "få veta mer" om detta. Sen när köpstämman blev av, då röstade 49 % för ett köp. Det är DEN procenten som ska gälla. Du kan alltså inte säga att det är en majoritet för köp när det inte blev det på din köpstämma.

    Men det är ju det ni ombildare hela tiden utgår ifrån, det är ju svaren på den lilla förfrågan hyresgästerna fått om det överhuvudtaget finns INTRESSE för att köpa. Det betyder inte att man VILL köpa om man har svarat ja på det. Det finns något som heter nyfikenhet också...

    Och som Robert säger, man kan inte börja om från början på ett möte som är ajournerat. Ajournering betyder nämligen att man tar ett uppehåll i ett sammanträde. Således är röstningen för köp klar hos er eftersom man redan har räknat rösterna.

    SvaraRadera
  11. " Ett kvarter som fungerar både praktiskt och socialt och som vi älskar"... Kanske gäller det för ett fåtal. Sanningen för mig - och jag skulle aldrig drömma om att tala med eget namn, är att det råder ett skyttegravskrig, förtalskampanjer och personangrepp till höger och vänster. Ett obehagligt sådant som gör att människor blöir rädda och drar sig undan.
    Jag har haft min bostad i en av fastigheterna i Piskan sedan början av 90-talet och kan jämföra både förr och nu. Det är rent bedrövligt idag.
    Det råder en uppenbar brist på respekt, sans och ärlighet. Ingen nämnd, ingen glömd.

    Jag har följt den här bloggen under lång tid och tänker en stilla tanke över hur gruppen räddahelapiskan någonsin ska kunna få till "kvarterskänslan" efter detta. Uppenbart är ju , oavsett utslaget, att många människor är intresserade av att ombilda. Det är ett faktum som förtjänar eftertanke och inte långa rader med skällsord.

    Madame Butterfly

    SvaraRadera
  12. Inte har vi i Rädda hela piskan tid att förtala eller angripa någon personligen! Vi saknar också helt intresset för det.

    Men vi har ett starkt intresse av vårt boende som vi delar med många på gården. Oavsett ägarform. Det är därför det är så fint på vår gård. Nu på måndag kväll t.ex kommer vi att packa upp och sätta ut nya trädgårdsmöbler som är beställda till gården. När det är klart kan vi ha tårtkalas där! Du är varmt välkommen också till detta. Och du behöver inte alls tala om vad du heter. Huvudsaken är att du har ett engagemang för trivseln!

    Att boendet skall vara gott för alla är inte något som skiljer åt i kvarteret. Det finns heller ingen grupp som löser den frågan. Det är helt enkelt en fråga om det personliga ansvaret.
    Där har Petter Brolin och styrelsen för Brf Wollmaria ett särskilt ansvar för att avslutet skall ske korrekt och värdigt för samtliga berörda i alla fastigheter.
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  13. Ur Nationalencyklopedin:

    Ajournering - uppskjuta pågående förhandling eller sammanträde till senare tidpunkt.

    SvaraRadera
  14. Verkar ju helt meningslöst att ajournera en stämma om det ändå inte kan leda till nån förbättring. Rösträkningen och resultat är som sagt klart, så jag begriper inte syftet?

    / Peter

    SvaraRadera
  15. Den utsända dagordningen har antagits av stämman. Den gäller.
    Föreningspraxis medger inte att mötet startar en ny omröstning eftersom en omröstning redan har hållits och resultatet av omröstningen har meddelats mötet. Om mötet nu återupptas kan mötet endast behandla kommande punk på antagen dagordning.
    Tänk själv hur det skulle se ut om det var möjligt att ajounera en omröstning i riksdagen för att kunna klappa in ytterligare röster!
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  16. Johan Johansson / Rädda Linjalen29 maj 2010 kl. 00:09

    Madame Butterfly:
    För det första är det konstigt att du, precis som alla andra ombildningsförespråkare, väljer att vara anonym. Så är det sagt.

    Här i kvarteret Linjalen har vi, precis som i Piskan, fört en informationskampanj. Så att människorna i vårt kvarter vet vad de ger sig in i när det har pratats om att ombilda.

    Precis som du var vi alla oroliga för hur stämningen på gården skulle bli efter processen. Än har ni inte ert facit på frågan, men vi har vårat.

    Processen har resulterat i en sammanhållning som inte fanns tidigare, och i ett kvarter som är väl insatta i ombildningsfrågan i synnerhet och i bostadspolitik i allmänhet.

    Dessutom pratar hyresgästerna med varandra betydligt mycket mer nu. Över generationsgränser och andra osynliga barriärer. Kort sagt kan man säga att ombildningsprocessen förde en väldans massa människor samman.

    Hos oss blev ombildningsförsöket i sig ett fiasko - men resultatet av det blev ändå en solskenshistoria för kvarteret. Det håller även många ombildningsförespråkare med om.

    Ni i Piskan är kloka om insatta nog att göra ert ombildningsförsök till något positivt även i erat kvarter.

    Vi i Linjalen vill redan säga grattis till Rädda Hela Piskan och alla era kloka hyresgäster. En ombildning av ert kvarter har vi räknat bort för länge sedan. Vi tror och hoppas att stämningen efter ombildningsförsöket blir minst lika bra som den blev hos oss.

    SvaraRadera
  17. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  18. Anonym 19:46

    Inte har vi i Rädda hela piskan tid att förtala eller angripa någon personligen!

    Det är fascinerande med tanke på vilka BEFÄNGDA rykten jag har hört ang. styrelsen (och eftersom de är negativa gentemot densamma så är det knappast de som har startat ryktena)

    SvaraRadera
  19. Hus och gårdar hos brf:er är så gott som undantagslöst i bättre skick än i hyresfastigheter.
    Anledningen:
    Folk tar hand om sin egendom och sköter den väl.
    Pengar som annars hade hamnat i fastighetsägares fickor (deras vinst!) kan istället användas till saker till nytta och nöje för de boende.

    Vad väljer ni? Jag vet vad jag föredrar.

    SvaraRadera
  20. Köpstämman började i onsdags och röstningen genomfördes på ett korrekt sätt.
    Stämman ajournerades av oklar anledning och fortsätter på måndag.
    Vad stämman ska göra på måndag vet vi inte, men vi vet att på samma stämma så kan man inte rösta två gånger. /Kjell

    SvaraRadera
  21. Var på väg mot Piskan idag.
    Det var ett jäkla liv där och jag undrade vad som stod på egentligen.
    Barn grät, hundar hade ögon stora som tefat och skällde frenetiskt.

    Sen såg jag - och hörde!! - upphovet till hela spektaklet.
    En gammal tant stod och skrek "vargen kommer" för full hals.

    Var det du Lena?

    SvaraRadera
  22. Kära anonym 01.32. Du hörde fel. Det var inte jag. Däremot fick alla som bor i intresseanmälda hus i går ett brev i brevlådorna från två personer som sannerligen skrek "vargen kommer". Så här går det:
    "Vi står på en brygga som ska rivas och vi måste välja en av två båtar vid kajen." Den ena heter "Hyresrätt", den andra heter "Bostadsrätt". Avstår du från att hoppa på båten "Bostadsrätt" kan du få så hög hyra att du "kanske riskerar att få flytta långt bort för att få en hyra som du kan bära."
    Brevets författare har för övrigt skrikit "marknadshyran kommer" i åratal. För att styrka argumentationen bifogar man ett uttalande från bland annat Jaana Andersson (Maria Skolgata, då ordförande i Hyresgästföreningens Södermalmsavdelning. Det skrevs för drygt ett år sedan och var en protest mot Kochutredningen, som snackade marknadshyra, men som nu är nedlagd. Alltså vargen kom inte.
    Brevet avslutas med orden "du måste göra ett val". Då vill jag bara säga till de två författarna att valet är gjort. Det gjordes vid köpestämman onsdag 26 maj. Att ni inte respekterar en omröstning som genomförts i demokratisk ordning är ofattbart. Och skamligt.
    Juridiken är för övrigt solklar - ajourneringen var ogiltig och föreningsrättsligt felaktig.
    Båda parter bör visa ´"varandra ömsesidig respekt", står det också. Får jag bara påminna om mobben på köpestämman, mobben som flög på den nejsägare som vågade ställa frågar om den ekonomiska planen.
    lenai

    SvaraRadera
  23. En reflektion angående marknadshyror...

    "Om" det vore så att det skulle bli marknadshyror. Vem kan säga var det skulle vara billigast att bo då, "om" det skulle bli det? För marknadshyrorna slår väl igenom i hela Sverige och inte bara här i stora staden...? Jag tror man får försöka ha lite vidare tankegångar och definitivt inte tro att allt handlar om Stockholm.

    SvaraRadera
  24. Halloj!
    Ska vi fortsätta med båt temat som presenterades igår kväll (genom lapp i brevlådan) så vill jag påpeka att båtarna i Piskan är av olika storlek. Här finns mindre ekor som kan hanteras av en person. Det finns också lite större båtar här för fler personer ombord. Och några kryssare.
    Ett kryssningsfartyg på 110 m2 och samtidigt en stor nöjeskryssare för helgerna kan vara ekonomiskt tungt för bara två personer. I Piskan finns det många trångbodda barnfamiljer som har behov av och ekonomisk täckning för ett kryssningsfartyg om det ges möjlighet! Ibland är det svårt med förändringar men misströsta inte. Ni skulle inte ens behöva lämna hamnområdet för att möta framtiden även om den känns ekonomiskt osäker!
    En god skeppare ser till att ha ständigt aktuella väderprognoser före seglats. Det duger inte att före avfärd plocka fram en väderprognos som lagts fram för över ett år sedan och lägga sin färdplan efter den. Den svåra storm som då drog över landet har lagt sig. Utan några bestående skador på vare sig hamn eller flotta. Och vi färdas fortfarande på svenskt vatten.

    På havet är det regel att alltid bistå sin nästa i nöd. Just nu finns det många som är oroliga i Piskan. Det är några som springer runt och försöker skruva ur dyvikarna hos båtarna här. De behöver stöd nu. Krisstöd. Det är så solidariteten fungerar mellan människor.
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  25. Vi i Kärrtorp säger grattis, och varmt lycka till och ett stort tack för oss som är boende i Svenska Bostäder.

    Vill kommentera om resan tillbaka till ett lugn/trygghet/glädje efter en ombildningsstrid som Madame Butterfly är orolig för, och som Linjalen kommenterar.

    Jo jag har tvivlat, men tror nog att det går. Det gör sig inte helt själv. Men först får man nog gå till sig själv. Vill man leva efter det beslut som fattas, eller vill man fortsätta striden? Det gäller oavsett beslut. Och utgå utifrån det. Bara att tas det ett beslut om ombildning så är det oåterkalligt om köpet går igenom. För oss som vill ha och bo i allmännyttig hyresrätt så ges bara en tidsfrist på i bästa fall ett par år.

    Vi hade som tur var inte riktigt så infekterat som det verkar ha varit på andra ställen (inte lika mycket pengar det handlar om även om det är stora belopp).

    Men det är full aktivitet samt att Svenska Bostäder håller på att skärpa till sig (ja det har funnits ett missnöje) trots minskade anslag då 20 % av deras bostäder i förvaltningsområdet ombildats, omorganisering och en personal som inte mått alldeles bra av den här situatione för de har inte kunnat planera sitt arbete och mött många arga/ledsna hyresgäster.

    Samarbetet håller på att utvecklas positivt mellan med Svenska Bostäder-Hyresgästförening-Hyresgäst. Gårdsföreningar bildas, många har blivit intresserade av sitt boende och ser möjlighet att påverka. Och vi pratar med varandra. Oavsett om vi var för eller emot ombildning. De som var ute efter Snabba Cash, har till viss del sökt sig till andra områden som står inför ombildning.

    SvaraRadera
  26. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/efterlysning-bostadsrattsombildningar_4760799.svd

    Berätta om era upplevelser för Svenskan. Följ länken!

    SvaraRadera
  27. Martha i Hagen1 juni 2010 kl. 11:29

    Ett varmt grattis säger också jag till att det inte blev ombildat i kvarteret Piskan!

    Det som Nätverket Understen i Kärrtorp skriver om hur det blir efter en sån här resa, det kan jag hålla med om. Hos oss är det ingen antagonism idag, det är faktiskt t.o.m bättre än innan ombildningsprocessen började.

    Återigen grattis!

    SvaraRadera
  28. Eva Israelsson1 juni 2010 kl. 12:01

    Så skönt att denna fråga är avgjord. Det är mycket av det gemensamma i kvarteret som behöver åtgärdas. Bastun, lokalen mm. När det finns intresseanmälningar görs bara det nödvändiga. Nu ska vi i KK tillsammans med alla hyresgäster få till det som är eftersatt.

    SvaraRadera
  29. Där ser man vad chans till snabba cash kan göra med människor. Då kommer dom riktigt låga instinkerna fram och visar sig. Människor som i vanliga pratar och hjälper varandra går omvägar och hälsar knappt längre. Respekten för andras åsikter är som bortblåst. Girighet: en av dödssynderna.

    / Peter

    SvaraRadera
  30. Två tredjedelar önskade ombildning.
    Ni hade bara tur att de var ojämnt fördelade.

    Borde vara en klockren ombildning. Glöm inte bort att ni är en liten minoritet.
    Dock en ovanligt högljudd sådan.

    Grattis till oss alla som kommer bli kanonmat när Hyresgästföreningen rullar ut sitt nyaste vapen: Stockholmsmodellen.

    SvaraRadera
  31. Tack för att vi får ha kvar vårt cykelrum.
    Orolig cyklist

    SvaraRadera
  32. Att det skall vara två tredjedelars majoritet i varje fastighet är en regel som har gällt alltsedan intresseanmälningarna lämnades in 2007. Och varit väl känd av såväl Brf Piskan Söder och Galären som Brf Wollmaria och Petter Brolin.
    Mari-Ann

    SvaraRadera
  33. Eva Israelsson1 juni 2010 kl. 23:21

    Idag har SB kommit igång med det som behöver göras i kvarteret. Vi som bor i WY37 och 39 har lappar i portarna om att vårt gemensamma cykelrum ska målas om redan 7 juni.

    SvaraRadera